Voorbereiding

Haal het maximale
uit jouw fotoshoot!

Woehoe! Op korte termijn hebben wij een fotoshoot op de planning staan! Je wilt natuurlijk dat jouw foto’s prachtig worden en daarbij is voorbereiding het halve werk. Ik raad van tevoren aan om dit goed door te lezen, want een goede voorbereiding is echt terug te zien op de foto’s!

Dion de Bruijn

"Ik had 16 oktober 2021 mijn tweede fotoshoot met Joyce. Het was weer een gezellige middag met een praatje en veel gelachen en wauw wat hadden we mooi weer. Darwin deed zijn best om mooi op de foto te staan en dat is zeker gelukt, de foto's zijn prachtig! Mijn complimenten voor Joyce, Joyce neemt de tijd om foto's te maken en te bewerken! Echt super! "

Voorbereiding op de fotoshoot

Kleuren & kleding: wat ga je aandoen?

Denk voorafgaand aan de fotoshoot na over de kleding die je wilt aandoen op de foto en het setje dat je wilt gebruiken voor jouw paard. Wil je een mooi effect op jouw foto’s? Kies dan voor kleding die matcht met het dekje en de peesbeschermers of bandages van jouw paard.

Kortom, zorg dat je niet meer dan 2 à 3 verschillende kleuren kiest en dat deze kleuren ook passen bij jouw paard. Twijfel je nog tussen een aantal mooie kleuren combinaties? Tijdens de fotoshoot is voldoende tijd, dus je kunt tussendoor altijd wisselen!

Het is mogelijk om een PS of Sweden set te gebruiken tijdens de fotoshoot. Geef toe, hoe leuk is dat? Meer informatie hierover vind je op de pagina ‘sets’.

Voorbereiding: de puntjes op de ï

Naast locaties is het handig om ook inspiratie op te doen over mooie poses. Denk van tevoren ook na of je alleen je paard op de foto wilt laten zetten of dat je er zelf ook bij wilt. Wil je jouw paard met losse manen op foto of juist ingevlochten? Wil je de teugels juist wel of niet aan het hoofdstel? Pinterest en Instagram zijn goede kanalen om inspiratie op te doen!

Heeft jouw paard moeite met (lang) stilstaan? Dan raad ik je sterk aan om hier van tevoren al wat mee te oefenen. Je zult merken dat je hier tijdens de fotoshoot baat bij hebt en dat dit leidt tot een meer ontspannen beeld.

Zorg ook dat het zadel en hoofdstel van jouw paard goed schoon is en mooi blinkt.

Hulp: vraag iemand te helpen

Tijdens de fotoshoot is het erg fijn als er een extra persoon aanwezig is die kan helpen met de aandacht te trekken van jouw paard, eventueel wat spullen kan meenemen en het volgende paard kan klaarzetten wanneer je meerdere paarden op de foto wilt laten zetten. Zorg er dus voor dat je iemand vraagt om te helpen en die het ook leuk vindt om jou hiermee te helpen.

Locatie: buiten of binnen?

Het is handig om voorafgaand aan de fotoshoot zelf inspiratie op te doen over wat je mooi vindt qua locaties, want er zijn enorm veel mogelijkheden als het gaat om locaties. Denk dus goed na op welke locatie je graag foto’s wilt laten maken. Dit is belangrijk, want een mooie locatie zorgt ook voor mooie foto’s. Bij een mooie locatie kun je denken aan een bloemenveld, een prachtige buitenbak of het strand. Voor blackfoto’s is een ruime én donkere stal- of schuuringang belangrijk.

Tijdens de fotoshoot

Zorg dat je klaar staat op de afgesproken tijd. Na een korte kennismaking bekijken we eerst samen de locatie. Daarna beginnen we met de fotoshoot, waarvoor we alle tijd nemen. Er is dus geen tijdsdruk en ik zorg voor een aangename, persoonlijke en relaxte sfeer. Je kunt oefeningen, lijnen of poses zo vaak overdoen als je zelf wilt en we stoppen niet voordat we prachtige foto’s hebben gemaakt.

Uiteraard zullen er voldoende momenten zijn voor korte pauzes.

Tijdens de fotoshoot zal ik je begeleiden, tips met je delen en aangeven welke poses je kunt aannemen. Natuurlijk hoor ik ook graag jouw ideeën aan. Ik zal je regelmatig foto’s laten zien, zodat je zelf kunt checken of je tevreden bent met het resultaat. Je kijkt tenslotte kritischer naar jezelf dan dat anderen dat doen.

Het weer

We hebben helaas geen controle op het weer. Als het regent op de dag van de fotoshoot, dan zullen we het verzetten naar een andere dag. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Op een bewolkte of zonnige dag kan de fotoshoot gewoon doorgaan. In de week voorafgaand aan de shoot hebben we vaak meerdere malen contact om het weer te bespreken en om te kijken of de afgesproken tijd ook daadwerkelijk de beste tijd is om foto’s te maken.

Praktische zaken

Na de fotoshoot en levertijd

Binnen 2 dagen ontvang je per mail jouw eigen fotogalerij. Je bent zelf helemaal vrij in jouw keuze en je kunt dus jouw favoriete foto’s selecteren.

Zodra ik de keuze qua foto’s heb ontvangen, ga ik met veel plezier aan de slag met de nabewerking van jouw foto’s. De bewerkte foto’s zullen via WeTransfer binnen 10 werkdagen bij je worden afgeleverd en ontvang je zowel met als zonder (klein) logo.

Zoals eerder vermeld, is het naast de standaard aantal inbegrepen foto’s uiteraard ook mogelijk om extra foto’s bij te bestellen voor €5 per foto. Hier zal een extra betaalverzoek voor worden gestuurd.

Betaling: vooraf betalen

Na de boeking van een fotoreportage ontvang je per mail een betaalverzoek. Deze dien je voor aanvang van de reportage betaald te hebben. Dit geldt ook als bevestiging van jouw boeking.

Wanneer je bij het uitkiezen extra foto’s wilt bestellen, dan is dit uiteraard mogelijk en is de prijs €5 per extra foto. Voor de extra foto’s ontvang je opnieuw een betaalverzoek. Zodra de eventuele 2de betaling ontvangen is, ga ik aan de slag met de nabewerking van jouw foto’s.

Annuleren en verzetten

Bij een annulering zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Zo kan er tot 72 uur voor aanvang van de fotoshoot gratis geannuleerd worden. Daarna kan er niet kosteloos worden afgezegd aangezien ik deze tijd voor jou heb ingeblokt in mijn agenda en op dat moment geen andere werkzaamheden of fotoshoots kan inplannen.

Als je de afspraak willen verzetten, dan kan dit éénmaal gratis. Hierna zijn er kosten aan verbonden omdat ik extra tijd kwijt ben om dat plekje weer op te vullen. Dit geldt uiteraard niet wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten. We kijken dan samen voor een andere datum. Hier zijn dan geen kosten aan verbonden.

Wil je graag jouw idee voor een fotoshoot verder uitwerken?
Ik wil je hier graag bij helpen en kijk er naar uit om je te ontmoeten, zodat we samen een mooi resultaat kunnen neerzetten.