De 3 beste platformen voor dressuuramazones

De opkomst van online trainingsplatformen is sinds de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Deze trainingsplatformen zijn opgericht om jou te pushen en te inspireren om het beste uit jezelf en je paard te halen. Zo zijn ze bijvoorbeeld afgestemd op de (alledaagse) problemen van de moderne dressuuramazones (aka us!), super handig dus. Ondertussen zijn er meerdere trainingsplatformen online te vinden en kan het lastig zijn om te bepalen welk platform het meeste aansluit bij jou. Geen zorgen, I got you covered! Om jou hier een handje mee verder te helpen neem ik je mee in de wereld van deze trainingsplatformen.

Team by Jill

Zelf gebruik ik al jaren ‘Team by Jill’, een online trainingsplatform opgericht door de Nederlandse Grand Prix amazone Jill Huijbrechts. Voor wie een beetje bekend is in de Nederlandse dressuursport, zal dit zeker geen onbekende naam zijn. Het is dus ook niet raar dat dit platform is gericht op dressuurruiters en -amazones.

Team by Jill is verdeeld in o.a. de community (ook wel de kantine genoemd) en instructievideo’s. De instructievideo’s zijn onderverdeeld in verschillende thema’s met daar bijhorende onderwerpen.. Denk bijvoorbeeld aan de basis, een jong paard opleidingen of de verschillende dressuuroefeningen. De video’s zijn echt super persoonlijk aangezien Jill ze ook zelf opneemt met haar eigen paarden. Soms zijn de video’s ook grappig (want Jill haar humor is echt droog haha!) en verder zijn ze vooral goed uitgelegd en makkelijk te volgen. Echt super fijn als je het mij vraagt!

In de kantine kan je vragen stellen over de video’s, je eigen ervaringen delen of gezellig kletsen over verschillende (paarden)onderwerpen. Niks is raar of vreemd.

 

Al bij al ben ik echt super tevreden over dit online trainingsplatform.

Ben jij zelf ook benieuwd? Op Jill haar website (www.byjill.eu)  vind je nog meer informatie over dit toffe trainingsplatform. Dit platform wordt aangeboden in de vorm van een abonnement. Geen zorgen, Jill heeft voor ieder wat wils!

Team by Jill | Het online paarden-trainingsplatform | By Jill

DressagePro Academy

Naast ‘Team by Jill’ gebruik ik ook al een poosje het platform DressagePro Academy, een platform gericht op ruiters en amazones die op een correcte manier het maximale uit hun paard willen halen. Weet je wat het toffe is aan dit platform, dit platform is opgebouwd in samenwerking met Rien van der Schaft.

Ook DressagePro Academy is onderverdeeld in verschillende thema’s of trainingen, bijvoorbeeld ‘de drie basisvoorwaarden’, ‘rechtrichten’ en ‘de cirkel van energie’. In iedere training worden verschillende onderwerpen aangekaart. Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan dit platform, is dat er aan het eind van iedere training een werkboek te vinden is. In dit werkboek vind je een fijne samenvatting van de behandelde training, vragen en opdrachten. Zo heb jij na iedere training een flinke dosis energie en inspiratie om aan de slag te gaan!

Ho, wacht! Hier houdt het namelijk nog niet op. Ook heeft DressagePro Academy een community waar je vragen kunt stellen en zijn er regelmatig challenges en live Q&A’s. Hoe leuk!

 

Kortom, een fijn trainingsplatform die voor iedereen geschikt is ongeacht je niveau.

Wil jij graag meer weten over dit platform? Op de website van DressagePro vind je meer informatie en kun je voor een éénmalige aankoop lid worden van dit platform. Let op (en wel belangrijk om te overwegen!), je hebt maar één jaar toegang tot dit platform.

DressagePro Academy – DressagePro Training Online

Ruiterdoelen

Heb jij ook wel eens gehad dat je op je paard stapt zonder specifiek trainingsdoel? Geloof me, je bent niet de enige haha (#guilty). Het platform ‘Ruiterdoelen’ is bedoeld om jouw persoonlijke ruiterdoelen te loggen, zodat jij iedere keer samen met jouw paard met een doel gaat trainen. Om je uitgedaagd te houden is er ook een tijdsframe aan geboden, namelijk 12 weken. Deze 12 weken biedt jouw ruimte en flexibiliteit om aan jouw gestelde doelen te werken en de resultaten daarvan bij te houden.

Wat super fijn is aan dit platform is dat je meerdere doelen kan aanmaken. Zo kan je bijvoorbeeld een doel aanmaken voor jouw M-debuut. Dit klinkt misschien best heftig als je er nog niet klaar voor bent en persoonlijk zou ik zelf enorm schrikken van zo’n groot doel (jij ook?). Gelukkig is het mogelijk om jouw ‘hoofddoel’ op te splitsen in (kleinere) subdoelen en deze subdoelen te verdelen in taken. Echt heel handig, je hebt dus eigenlijk de route naar jouw doel helemaal uitgestippeld.

Maar goed, hoe houd je bij of je je doel hebt bereikt? Nou, simpel! Iedere training kun je loggen. Zo kun je aangeven wat er goed of juist minder goed ging en wat de duur of intensiteit van je training was. Hier verbind je ook scores aan. Op het dashboard krijg je dan een mooi overzicht over de algehele vooruitgang  van jouw doel. Super fijn!

 

Zelf heb ik altijd enorm veel moeite om mijn trainingen te structureren en dan achteraf ook op te volgen. Maar bij ruiterdoelen heb ik hier helemaal geen last van. Zodra ik terug thuis ben, neem ik een momentje om m’n training te reflecteren en vul ik m’n training handig in via m’n telefoon. Echt top!

Wil jij ook beginnen met het registeren van jouw doelen? Check dan zeker even de website, namelijk www.ruiterdoelen.nl!

Ruiterdoelen – Online plaform voor amitieuze ruiters

Zelf vind ik dat trainingsplatformen een goede aanvulling kunnen zijn op je trainingsmanagement. Gebruik jij ook één of meerdere trainingsplatformen? Laat het mij zeker weten, ik ben hartstikke benieuwd naar jullie ervaringen!

Tot snel,

Liefs Joyce

Heb je dit al gelezen?

Mijn workflow als paardenfotografe

Ben jij op zoek naar een toffe paardenfotografe, maar heb je eigenlijk geen idee wat je van een fotoshoot kan verwachten? Of

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *