Mijn workflow als paardenfotografe

Ben jij op zoek naar een toffe paardenfotografe, maar heb je eigenlijk geen idee wat je van een fotoshoot kan verwachten? Of ben je juist zelf een paardenfotografe en ben je benieuwd naar mijn aanpak en workflow? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost neem ik je stap voor stap mee in mijn workflow als paardenfotografe. 

Het eerste contact

Heb jij voor het boeken van een fotoshoot nog vragen? No need to worry, je bent absoluut niet de enige en ik bijt niet (haha)! Je kunt mij heel gemakkelijk een berichtje sturen via social media, WhatsApp of het contactformulier op m’n website. Hoe ik jouw berichtje ook ontvang, jij zorgt er sowieso voor dat ik ter plekke een vreugdedansje doe (geen grap). Jij ontvangt gegarandeerd snel een enthousiaste reactie van mij en tijdens ons eerste contact ga ik voor een persoonlijke touch. 

En onthoud, geen één vraag is gek of raar! 

Sluiten de pakketten niet helemaal aan bij jouw wensen? Dat kan, stuur me gerust een berichtje met jouw wensen en ik draai een prachtig en persoonlijk pakket voor je in elkaar! 

De boeking

Wanneer jij overtuigd bent dat jij een fotoshoot bij Passion Captured Photography (aka me!) wilt boeken, kan dat op verschillende manier. Zo kun je mij bijvoorbeeld een berichtje sturen via WhatsApp of social media, maar nog makkelijker is via mijn website. 

Wanneer je een shoot boekt via m’n website, kan je dit vergelijken met het online boeken van een hotelkamer. Tijdens het boeken geef je aan welk pakket je graag wilt, op welke dag je de shoot wilt inplannen (aan de hand van een super handige beschikbaarheidskalender) en welk tijdslot (in de ochtend of de middag). Jouw boeking komt rechtstreeks in mijn agenda te staan en zelf ontvang je per mail nog een bevestiging van jouw boeking. Zo, hartstikke snel en makkelijk! 

De voorbereiding

Wanneer ik jouw boeking heb ontvangen, doe ik wederom een vreugdedansje. Ik mag namelijk jou en je viervoetige vriend op de foto zetten, wat een eer! Per mail ontvang je van mij de voorbereiding voor de shoot (want dat is het halve werk toch?) en het betaalverzoek. Verder heb ik nog wat vragen voor jou. Heb je namelijk al nagedacht over jouw kledingkeuze en een locatie? Is het antwoord op één of beide vragen nee en wil je graag advies? Ik help je hier graag mee verder 😊

Wist je dat je bij het Basic pakket gratis gebruik kunt maken van één van de gave PS of Sweden sets in de kleuren Aqua Bow en Dusty Wine. Alleen als je dit wilt natuurlijk, wie weet heb jij zelf wel een prachtige set!

Heb je gekozen voor het Exclusive pakket? Dan mag je via Equi Divino jouw eigen set samenstellen (dekje met bandages of peesbeschermers of een dekje met (trainings)shirt). Buiten het kiezen, regel ik de rest voor jou en neem ik jouw set mee naar de shoot. 

Enkele dagen voor de shoot neem ik nog even kort contact met je op om het weer te doorlopen. Mocht de weersvoorspelling slecht zijn, dan kun je de shoot kosteloos verplaatsen. Geef toe, van in de regen fotograferen worden we allemaal niet blij toch? 

De shoot

Yes, het is zover! De dag van jouw fotoshoot! Ondanks dat ik wel vaker hoor dat mensen zenuwachtig zijn (want hoe moet ik poseren?), is er geen reden voor stress. I got you covered! 

De eerste 10-15 minuten maken we eerst even kennis terwijl jij waarschijnlijk de finishing touch aanbrengt (wisselen van kleding, je paard verder opzadelen, etc.). Tijd om aan de slag te gaan! 

Tijdens de fotoshoot kan je uitgebreide begeleiding van mij verwachten, zowel bij portret- als rijfoto’s. Wil jij graag een combinatie van portret- en rijfoto’s? Dan beginnen we met portretfoto’s (anders ga je namelijk met een bezweet paard op de foto…). Bij portretfoto’s geef ik aan welke posities jij en je paard kunnen aannemen, waar je je handen kunt laten en in welke richting je mag kijken. Onder het zadel vertel ik welke lijnen, figuren of oefeningen mooi zijn en in welke richting je ze mag rijden. 

Allemaal mooi en aardig, maar hoe ziet het er dan ook daadwerkelijk uit? Gedurende de shoot laat ik je al meerdere resultaten zien. Is het niet helemaal zoals je in gedachten had of had je zelf nog mooie ideeën qua poses? Please tell me, want ik hoor graag jouw mening en wensen! 

Na afloop

Na een gezellige ochtend of middag kan ik het meestal niet laten om direct een back-up te maken van de foto’s en ze te selecteren en sorteren. Soms kan ik het ook niet laten om al een kleine sneak peak op Instagram te delen 😉

Na maximaal 2 dagen ontvang je per mail de link naar jouw persoonlijke Pixieset fotogalerij en verdere instructies. Jouw online galerij bevat ongeveer 100-150 foto’s en je bent zelf vrij om te bepalen welke foto’s jij graag wilt. Keuzestress? Ik geef je graag advies en bijbestellen is natuurlijk altijd mogelijk! 

Zodra ik jouw keuze qua foto’s heb ontvangen, stuur ik eventueel een extra betaalverzoek (kortom wanneer je foto’s hebt bijbesteld) en ga ik met veel plezier aan de slag met de nabewerking  van jouw foto’s. De foto’s worden uitgebreid bewerkt in zowel Lightroom en Photoshop. Binnen maximaal 10 werkdagen ontvang je (via WeTransfer) de foto’s in jouw mailbox en van iedere foto ontvang je 2 versies, namelijk één met klein logo en één zonder logo. 

De lieve en enthousiaste woorden van klanten nadat ik de foto’s bij hen heb afgeleverd, maken mij als paardenfotografe zo gelukkig! Ik weet als geen ander hoe geweldig het is om een eeuwige en mooie herinnering te hebben aan jouw liefste viervoeter. 

Hopelijk heb je ondertussen een goed beeld wat je kunt verwachten van een shoot wanneer je voor mij kiest als jouw paardenfotografe. Ik kan me voorstellen dat je na het lezen van deze blogpost nog vragen hebt over mijn workflow (of wie weet wil je direct een shoot boeken, hoe leuk!). Stuur me gerust een berichtje via social media, WhatsApp of het contactformulier van m’n website. Mocht je het zijn vergeten, je kunt makkelijk een shoot boeken via m’n website 😉

Tot snel,

Liefs Joyce

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *